Rail Cargo Logistics logo
 

Storitve

Vagonske pošiljke

Za vas organiziramo železniški prevoz različnega blaga.

Če nimate izkušenj z železniškim transportom vam svetujemo ter za vas organiziramo vse potrebno, da bo vaš tovor prepeljan hitro, učinkovito in ugodno.

Izkušnje imamo tako z vagonskimi prevozi paletiziranega blaga, prevoza tekočin, razsutega blaga, avtomobilov, gospodinjiskih aparatov, papirja ter tudi prevoza RID/ADR nevarnega blaga.
Prevoz blaga lahko opravimo v vagonih v lasti nacionalnih železnic kakor tudi v privatnih vagonih.
 
Za še učinkovitejši ter ugodnejši železniški prevoz v sodelovanju s partnerji ponujamo posebna železniška produkta na V. in X. pan-evropskem koridurju, ki prečkata Slovenijo. Bistvo teh produktov je odprema posameznih vagonskih pošiljk v direktnem vlaku na daljši relaciji z namenom krajšanja tranzitnega časa in cenovne konkurenčnosti.

 

PRODUKTI:

"Produkt Zahony"

Direktni vlak v smeri zahod – vzhod na V. pan-evrospkem koridorju.

Posamezni vagoni, ki prispejo iz Italije, Avstrije oz. Slovenije se sestavijo v Ljubljani v cel vlak ter odpremijo neposredno, brez zaustavljanja oz.medpotnega ranžiranja v Zahony. Od tam naprej pa po prekladu v širokotirne vagone proti Ukrajini oz. Rusiji.

"Produkt X. Koridor"

Povezuje Severozahod Evrope z Jugovzhodom na X. pan-evropskem transportnem koridorju.

Blago v vagonih iz Nemčije, Avstrije, Slovenije ali Italije se sestavi v direkten vlak v Ljubljani ter odpremi neposredno proti Grčiji, Turčiji oz. Bolgariji.

 

Kombinirani transport

V kolikor pošiljatelj oz. prejemnik nima industrijskega tira, organiziramo prevzem oz. dostavo blaga s kamioni. Poskrbimo za začasno skladiščenje in distribucijo blaga.

 

Kontejnerski prevozi po železnici

Kontejnerski prevoz blaga je eden izmed varnejših in cenovno ugodnejših transportov.
Za vas lahko organiziramo prevoze blaga v najetih železniških ali privatnih v 20´ oz. 40´ kontejnerjih. Po potrebi nudimo tudi prevzem oz. dostavo s kamioni ter sledimo nahajanju kontejnerja.

V sodelovanju z našimi poslovnimi partnerji vam nudimo kakovostno storitev prevoza kontejnerjev v skoraj vse države sveta po železnici kot tudi po cesti in morju.

 

Izredni prevozi po železnici

Za pošiljke izrednih dimenzij, katere ni mogoče prepeljati na običajen način, optimalno organiziramo prevoz s primernim prevoznim sredstvom in konkurenčno ceno.

 

Skladiščenje

Na področju partnerske mreže posredujemo pri zagotavljanju skladiščnih kapacitet.

 

Dodatne storitve

  • carinjenje (Široka mreža poslovalnic po Evropi)
  • CARGO zavarovanje (v sodelovanju z družbo Interzav)
  • sledenje (vsakodnevno spremljanje nahajanja vaše pošiljke)
  • izdelava spremnih dokumentov (v vašem imenu pripravimo vso potrebno dokumentacijo za nemoten transport)
  • svetovanje (pomagamo vam pri izbiri in zagotavljanju primernega prevoznega sredstva, izberemo optimalno prevozno pot, pomagamo pri reševanju morebitne reklamacije)